Papír Box főoldal

Iratrendezés

Az iratrendezés kategóriánkban megtalálja azokat a termékeket, amik megkönnyítik átlátni, rendszerezni, kordában tartani papírügyeit. 

Archiválni nem mindenki szeret, de ahhoz, hogy átlássuk akár csak otthon az ügyeinket, témakörönként célszerű lefűzni a dolgainkat. Külön-külön mappába tehetjük a rezsi számlákat, orvosi papírokat, szerződéseket, biztosításokat, adóbevallásokat.

Ha lefűzve szeretnénk iratainkat tárolni, erre a legolcsóbb megoldás a gyorsfűző, ami lehet papírból vagy műanyagból. Merevebb, tartósabb tárolásra pedig az iratrendezőket ajánljuk, ami kétféle vastagságban is kapható.

Ha nem szeretnénk lefűzni, kilyukasztani a papírokat, akkor egy egyszerű pólyás dossziéba is betehetjük vagy egy picit komolyabban kinéző gumis mappába. Az iratrendezők itt is segítségünkre lehetnek, mert ha az iratainkat betesszük egy-egy lefűzhető genothermbe, ismertebb nevén bugyiba, akkor könnyebb lesz lapozni, keresni a papirok között.

Ha pedig nagyon sok iratot szeretnénk archiválni és évekre, évtizedekre eltenni, levinni a pincébe, akkor a szalagos irományfedeleket ajánljuk, mert szorosan összetartja a papirokat és nagyon kevés helyet foglalnak. Kétféle szalaghosszal kapható.

Az iratokat, esetleg katalógusokat, prospektusokat, magazinokat a legcélszerűbb iratpapucsokban tárolni, amiket fel is címkézhetünk a későbbi könnyebb keresések érdekében.