Papír Box főoldal

Bélyegzők

A bélyegző egy munkasegítő eszköz. Alapból nem kötelező, hacsak nem úgy van lejelentve, hogy a cégszerű aláírás csak a bélyegzővel együtt hiteles.

Orvosi és hivatali (címeres) bélyegzőket nem készíthetünk, azokat csak központilag lehet elkészíttetni.

Bélyegzőt bárki csináltathat bármilyen adattal. Cégeknél három kötelező adatot szoktak feltüntetni: név, cím, adószám. Ezeken kívül van, aki kéri esetleg a cégjegyzékszámot vagy a bankszámlaszámot, esetleg mobilszámot vagy e-mailt. A bélyegző nagyságát és ezzel együtt az árát a sorok száma határozza meg. Egy adat egy sor. Ha túl hosszú a cím, akkor azt vagy rövidíteni kell vagy két sorba írni. Logo is elhelyezhető a bélyegzőkön.

Egyéni vállalkozásoknál a kötelező adatok: név, cím, adószám, nyilvántartási szám, illetve a név után az "e.v." rövidítés. Itt is lehet plusz adatokat feltüntetni.

Aláírás bélyegzőt is készítünk, de a visszaélések miatt csak az előttünk, személyesen adott aláírás alapján készítjük el a bélyegzőt.

A bélyegző lenyomat színe általában kék vagy fekete, de ettől eltérő szín is lehet, pl. zöld vagy piros.

Megváltozott adatok miatt, ha a bélyegzőháznak nincs baja, akkor elég csak a szöveglemez gumit cserélni rajta, nem kell új komplett bélyegzőt csináltatni. Ilyenkor érdemes megnézni a festékpárna állapotát is, mert ha túl öreg a párna, akkor elkezd szöszösödni és eltömíti a kis réseket a gumin és ilyenkor van az, hogy nagy paca lesz a szöveg helyén.