Papír Box főoldal

Fűzött füzetek

Üzletünkben többféle méretben és mintával kaphatóak füzetek, de a teljes választékot sajnos nem tudjuk feltölteni webáruházunkba, mert a minták beszállítástól függnek és nagyon gyorsan változnak, cserélődnek.
Az aktuális választékot megtekintheti üzletünkben, vagy ha erre nincs módja, akkor kérésre szívesen küldünk e-mailen (uzlet@papirbox.hu) fotókat, amiből tud választani.

Segítséget szeretnénk nyújtani a füzetek számozásának átláthatóságában. Melyik füzetnek miért az a száma, ami. A füzeteken található számok első két számjegye a füzet típusát és méretét is jelölik, mert a 27-32-es füzet a kisalakú matematika füzet, amíg a 87-32-es a nagyalakú matematika füzetet jelenti. A 8-assal kezdődő számok mindig nagyalakú füzetet jelentenek. A kötőjel utáni szám pedig  a lapszámot mutatja meg, jelen esetben mindkét füzet 32 lapos. Egyedül a hangjegy füzetnél szokott kevesebb lapszám lenni, azok 16 laposak, de abból is létezik 32 lapos. A kötőjel után láthatunk még 40, 60 lapos füzet jelöléseket is, ezek már vastagabb füzetek.

A kisalakú (A/5) vonalas füzetek négyféle vonalazással kaphatóak. Az első négy osztályban más-más vonalazású füzetet használnak a tanulók és negyediktől pedig egyformát, onnantól nem változik a füzetek vonalazása, ezeket felsős vonalazású füzeteknek is szoktuk hívni.

14-32 Első osztályos vonalas füzet

16-32 Második osztályos vonalas füzet

12-32 Harmadik osztályos vonalas füzet

21-32 Negyedik és felette lévő osztályok vonalas füzete

A nagyalakú (A/4) füzetek esetében egyféle vonalazás van, azokat leginkább felsőbb osztályokban és középiskolákban kérik már.

A négyzethálós vagy kockás füzeteknél majdnem minden osztályban egyforma füzet kell, de pár éve bevezették az első osztályos tanulóknak a nagyobb kockákkal rendelkező matematika füzetet. Ezt nem minden iskolában és nem minden tanár kéri, teljesen tanárfüggő. 

Az olvasónapló vagy mesefüzet (ugyanaz a kettő) azért különleges, mert ebbe a gyerekek írnak is és rajzolnak is. A füzet lapjai felváltva vonalasak és simák. Vonalazás szerint itt is négyféle kapható, osztályonként.